1. Verhuisdozen

Je hebt er altijd meer nodig dan je denkt. Vraag vrienden en familie of zij misschien nog ergens verhuisdozen hebben liggen. Kom je dozen tekort, dan kun je die aanschaffen bij de bouwmarkt, of huren. Er zijn op internet diverse aanbieders te vinden bij wie je handige kratten kunt huren.

2. Klus-planning

Maak van te voren een goede klus-planning. Welke ruimtes wil je in elk geval af hebben voordat je verhuist? Wat moet daar gebeuren? Hoeveel tijd heb je daarvoor nodig? Kun je de klussen zelf uitvoeren met hulp van vrienden en familie of moet je professionele hulp inschakelen? Dat zijn zaken om over na te denken.

3. Schakel een verhuisservice in

Vraag zodra de koop of huur van de nieuwe woning rond is, bij diverse verhuisbedrijven een offerte aan. Niet alleen omdat jij zo de tijd hebt om de offertes met elkaar te vergelijken, maar ook omdat sommige verhuizers aantrekkelijke vroegboekkorting bieden. Denk tevens aan de verhuisservice voor je post, of maak hierover afspraken met de nieuwe bewoners.

4. Sluit een inboedelverzekering af

Als je straks daadwerkelijk met de verhuizing bezig bent, wil je natuurlijk dat je spullen goed verzekerd zijn. Zelfs als je de eerste periode nog aan het klussen bent en je dus nog op het oude adres woont, is het verstandig om al een inboedelverzekering voor het nieuwe adres af te sluiten. Bij verzekeraars kan je soms ook een inboedelverzekering afsluiten die een half jaar lang voor beide adressen geldt. Handig! Ook belangrijk als het een koopwoning betreft: de opstalverzekering, zodat naast je spullen ook de woning zelf is verzekerd.

5. Internetaansluiting

Er is niets vervelender dan weken te moeten wachten op de internet- en televisieaansluiting. Oversluiten van het ene naar het andere adres kan soms zelfs een maand duren. Informeer vooraf hoe dat zit bij jouw internetprovider. Overstappen naar een andere provider is vaak binnen enkele dagen geregeld en kan dus aantrekkelijk zijn.

Bron: in samenwerking met Univé en VTwonen